BURSA / OSMANGAZİ - Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi

Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi

Yunuseli M. Biladiyunus C. No171 Osmangazi/Bursa 16180 Türkiye
Vizyon
"Şşal´ lı olma" gurur ve kültürüne sahip bireylerle örnek gösterilen , güven dolu bir eğitim, bilim, kültür ve sanat merkezi olmak. Bilgi çağında ve geleceğin Türkiye´sinde etkin rol alan, sürekli gelişen, yenilikçi, öncü ve örnek bir kurum olmaktır.
Misyon
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Amaçları ve Atatürk İlkeleri doğrultusunda, Atatürk ilke ve İnkılaplarına sahip çıkan, gelişime açık, öğrenmeyi öğrenmiş, iletişim becerileri gelişmiş, sorun çözme becerisine sahip, üretken, yaratıcı, özgüvenli, girişimci, etik değerleri özümsemiş, Milli, Manevi ve küresel değerlere sahip, sağlıklı, mutlu ve başarılı bireyler yetiştirmektir.
Öğretim Şekli :Tam Gün
08:40-12:20 12:50-16:00
Kalorifer
Fatih Projesi Fiber İnternet
Pansiyon Bilgileri
Yok
2 - İdare Tahsisli
Acemler İstasyondan B-17-27, Heykelden 15-H Nolu otobüsleri ile ulaşılabilir.
Okulumuzdan bilgi alabilirsiniz.
Yunuseli M. Biladiyunus C. No:171 Osmangazi/Bursa 16180 Türkiye
8 Km
Kontenjan Bilgileri
28 Derslik mevcut olup yıllara göre mezun verilen öğrenci sayısınca öğrenci alımı yapılmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Taban Puanı:464,109 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Taban Puanı:466,933 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Taban Puanı:481,662
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu
Her yıl mezun olan öğrencilerimiz ülkemizin sayılı üniversitelerine yerleşmektedir. Tabiî ki yerleştirme oranımızın bu ortalamada olması mezunlarımızın nitelikli üniversiteleri tercihinden kaynaklanmaktadır.
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
2015 Yılı Yerleştirme Yüzdesi:80,77 2016 Yılı Yerleştirme Yüzdesi:77,78 2017 Yılı Yerleştirme Yüzdesi:70,77
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda 724 m² kapalı spor salonu mevcut olup basketbol, voleybol, futsal müsabakaları ve beden eğitimi dersleri her türlü hava koşulunda yapılabilmektedir. Yine okulumuz binasında masa tenisi için ayrılan alanda öğrencilerimiz dinlenme zamanlarını, masa tenisi oynayarak değerlendirebilmektedirler. Basketbol, Voleybol, Tenis, Futsal branşlarında öğrencilerimiz, ilimizde ve ülkemizde yarışmalara katılmaktadır. Yine okulumuz bünyesinde spor branşlarında turnuvalar düzenlenmektedir.
Bilimsel Etkinlikler
Öğrencilerimizi bilimsel yöntemlerle buluşturmak, araştırmaya yönlendirmek, onların bilimi anlamalarını, bilimsel tutum ve becerileri geliştirmelerini sağlamak ve onları bilimle gerçek yaşamı ilişkilendirebilen, düşünen ve sorgulayan bireyler olarak yetiştirmek amacıyla okulumuzda fizik, kimya, biyoloji dersleri her biri kendine ait laboratuvarlarda deneylerle yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları
"Kardeş Okul Projesi" ile öğrencilerimiz ilimizdeki diğer okullardaki öğrencilerle etkileşime girmekte, böylece öğrencilerimiz sorumluluk, paylaşım, kardeşlik, birlik ve beraberlik, ülke ve millet sevgisi duygularını pekiştirmektedir.
Diğer Hususlar
‘‘Amaç: Nitelikli bir üniversiteyse, tercihiniz Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi olsun.’’