T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi

PATENT HACKATHONU BURSA 1.si

ŞÜKRÜ ŞANKAYA ANADOLU LİSESİ PATENT HACKATHONU BURSA BİRİNCİSİ

"Bursa Patent Hackathonu", Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 9 ve 10 Haziran 2022 tarihlerinde düzenlenen Türkiye'nin Bilim Festivali 9. Science Expo organizasyonu kapsamında Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM) iş birliğinde Destek Patent sponsorluğunda gerçekleştirildi.
Başvuru yapan 100 ekip içinden belirlenen farklı türlerdeki 10 liseden ekibin katılımıyla organize edilen ve 2 gün süren hackathon finalinde öğrenciler "Havacılık ve uzay sistemleri" ana başlığındaki vakalara ürettikleri çözümler için patent dosyalarını hazırlayarak alan uzmanlarından oluşan jüri karşısında sunum yaptılar.
Takım olarak çalışılan, yeni bir fikir üzerine yazılım projelerinin geliştirildiği bir kod yazma yarışması olan Hackathon; yazılım, program geliştirme, grafik tasarım ya da ara yüz tasarımı gibi konularda günümüzün en popüler etkinliklerinden biridir. Okulumuz geleceğin kodlarını yazma konusunda iddiasını yeniden Bursa birincisi olarak kanıtlamıştır. Sevgili öğrencilerimiz Çağan Koyun, Şevval Beyhan ve danışman öğretmenimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.
Ayrıca süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyor, katılan tüm okulları tebrik ediyoruz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.09.2022 - Güncelleme: 12.09.2022 23:09 - Görüntülenme: 556
  Beğen | 2  kişi beğendi